Nieuws
Duurzame zeepareltjes
'Ik heb een stille liefde voor zeepaardjes. Maar zeepareltjes...'
Food blogster NJAMELICIOUS heeft een mooi artikel geschreven over onze duurzame 100% Belgische kaviaar. Ontdek het artikel samen met een (h)eerlijk receptje voor 'LUXE PATATJES' hieronder.
Asperges Met Royal Belgian Caviar
Valentijn vieren, hoe doen jullie dat?
Maar laat het je vooral niet tegenhouden om samen met je geliefde een gezellig restaurantje uit te zoeken....
Belgische kaviaar viert 15-jarig bestaan!
Kaviaar, met de eindejaarsfeesten in het vizier doet de naam alleen de meest kieskeurige gastronomen watertanden. Maar velen onder ons associeren de uit steuren afkomstige eitjes met een nauwelijks nog aan te treffen, exclusieve lekkernij. Logisch ook, want de CITES – Convention on International Trade in Endangered Species – verbiedt sinds 2006 de vangst van steuren in de Kaspische Zee. Daardoor is de handel in wildvang kaviaar wettelijk verboden. Het goede nieuws is echter dat dicht bij ons het duurzame alternatief bestaat: even lekker en 100% Belgisch. De hoogdagen van kaviaar zijn nog niet voorbij, integendeel, de steureitjes “uit eigen kweek” gaan een mooie toekomst tegemoet.
15 jaar Belgische kaviaar: lokaal en duurzaam alternatief
We schrijven 2002. Royal Belgian Caviar brengt de allereerste en tot vandaag unieke Belgische kaviaar op de markt. Het jonge Turnhoutse bedrijf is echter niet over één nacht ijs gegaan.
Het project ontsprong immers begin jaren ’90 toen jonge ondernemers (CEO F. Joosen en Bioloog W. Verdonck) inzagen dat wildvang kaviaar een eindigend verhaal was en beslisten om een op aquacultuur gebaseerde alternatief te starten. Vastberaden, nauwgezet en geduldig startten ze de kweek van de steuren. En gelijk hadden ze.
Door overbevissing, vervuiling en het bouwen van dammen (waardoor steuren niet meer naar hun paaigebieden kunnen) zijn steruen de laatste decennia sterk bedreigd in hun natuurlijke habitat. Daarom zijn deze prehistorische vissen erkend als een beschermde diersoort en is bijgevolg de oogst en verkoop van wildvang kaviaar uit de Kaspische zee regio verboden. Het enige alternatief is sindsdien aquacultuur: de productie van kaviaar ui gekweekte steuren.
JEROEN DE PAUW "De foodhype van 2018? Ik ijver voor producten van bij ons"
In 'De Smaaktoerist' nam chefkok Jeroen De Pauw ons mee op culinaire ontdekkingsreis. Tegen de lente opent de Njam TV-kok zijn eigen belevingsrestaurant in de oude Panquinkazerne van Tervuren.
Cook magazine
Pour obtenir le goût typique et exclusif du caviar, les
processus d’élevage et la préparation doivent se dérouler sans la
moindre erreur...
Quel temps: le caviar belge
Ces oeufs magiques, avec les couleurs vives et leur saveur pure et prononcée, ainsi qu'un léger goût noisette sont une expérience paradisiaque pour tous les connaisseurs
Njam tv en jeroen de pauw op bezoek bij royal belgian caviar
De geschiedenis van Royal Belgian Caviar is uniek en reikt verder dan steurkweek alleen. Flor Joosen,
CEO van Joosen Luyckx legt uit hoe zijn bedrijf uitgroeide tot de pionier van het zwarte goud.
Topservice
"Topservice is een kwestie van aandacht voor de klant, naar wat ze nog niet gevraagd hebben en
echt die persoonlijke connectie proberen te creëren."
Ook dit is belgisch
Geduld is een schone deugd. Ruim vijftien jaar hebben we moeten wachten op de eerste Belgische belugakaviaar. Dat heeft alles te maken met de uitzonderlijk lange kweektijd voor deze variëteit. Maar wat een smaak!...